La Tercera Revolució Industrial ja és aquí!

La nostra ciutat és un exemple de gestió pública respectuosa amb el medi ambient. Entre d’altres coses, hem estat pioners a impulsar polítiques de reutilització d’aigües pluvials i grises i hem començat a substituir la flota d’autobusos per vehicles verds. El nostre ajuntament s’ha emmirallat amb la feina d’Al Gore i, fa poc, hem acollit el 4t Congrés de la Bicicleta. Crec que aquest és un camí encertat. Les polítiques en favor de la sostenibilitat mediambiental i l’estalvi energètic són, en aquests moments de crisi, més convenients que mai.

Sant Cugat ha d’aprofundir aquesta aposta. El guru de l’economia sostenible Jeremy Rifkin proposa transformar les ciutats en xarxes intel·ligents d’energia i els edificis, en minicentrals energètiques, que, a partir de fonts naturals com el vent o el sol, produeixin energia i l’aboquin a la xarxa general. Aquesta és la base del que Rifkin anomena la Tercera Revolució Industrial, una transformació formidable que ens permetrà mantenir el nostre nivell de vida sense explotar països tercers, estalviar recursos naturals i financers, desenvolupar una economia basada en les tecnologies verdes, crear llocs de treball i lluitar contra l’escalfament global. Després de les revolucions industrials impulsades pel vapor i pel petroli, ara és el torn de les energies verdes.

Sant Cugat, per l’experiència adquirida, pel tipus de municipi que és i per la bona predisposició de la seva ciutadania pot esdevenir la primera experiència real de la Tercera Revolució Industrial a Catalunya, una revolució que, en pocs anys, canviarà el rànking de les societats més avançades del món.

Quant a Albert Royo Mariné

Political scientist and Master in Applied Economics. I currently work at the European Commission as Head of the press and media section. I teach at the Master in International Journalism (Pompeu Fabra University).
Aquesta entrada s'ha publicat en Desenvolupament sostenible, Governança local, Medi ambient, Sant Cugat del Vallès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s